NavMenu

Prointer pomaže mikrobiznise u RS - Poziv otvoren do 25. maja

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 12.05.2020. 08:03
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Mikrobiznisi u Republici Srpskoj čije je poslovanje zbog pandemije koronavirusa bilo otežano i ugroženo, mogu računati na pomoć kompanije Prointer ITSS.

Ova kompanija je, uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka, u ponedjeljak, 11. maja, raspisala javni poziv za korišćenje podrške za mikro privredna društva i preduzetnike u Republici Srpskoj čije je poslovanje otežano u uslovima pandemije COVID-19 koji je otvoren do 25. maja ove godine.

Na javni poziv za nepovratnu novčanu pomoć ili stručnu podršku za izradu internet prezentacije mogu se prijaviti preduzeća registrovana na teritoriji Srpske prije 30.11.2019. godine, koja zapošljavaju najmanje dva, a najviše devet radnika. Uslov je i da nemaju dugovanja prema Poreskoj upravi, da su u prethodne tri godine ostvarili godišnji prihod manji od 500.000 KM, kao i da za vrijeme krize nisu otpuštali radnike.

Prijave koje ispune navedene kriterijume biće dostavljene članovima komisije koju će činiti predstavnici Privredne komore, Prointera i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske. Preduzeća će se rangirati i bodovati na osnovu toga koliku su štetu pretrpjeli i kakva je dugoročna održivost njihovog poslovanja.

Raspoloživa finansijska sredstva za nepovratnu novčanu podršku iznose 100.000 KM. Jednom korisniku može biti dodjeljeno najviše 5.000 KM ili u slučaju stručne podrške koja je predviđena za pet mikro preduzeća vrijednost IT rješenja po subjektu ne može biti veća od 2.000 KM.


Prointer ITSS se odlučio na ovakav potez imajući u vidu činjenicu da se gubici privrede u Bosni i Hercegovini uzrokovani pandemijom mjere u milijardama. Zbog toga će alocirati vlastita novčana sredstva i dati stručnu pomoć kako bi doprinio ublažavanju ovih posljedica. Mikro subjekti imaju priliku da dobijanjem jednokratne finansijske podrške ili stručne usluge prevaziđu kratkoročnu nelikvidnost i osavreme poslovanje kako bi bili što konkurentniji u vrijeme krize izazvane koronavirusom.

Prijava na Javni poziv obavlja se isključivo popunjavanjem online obrasca koji se nalazi na internet stranici mikroznacivise.com, na kojoj se može pronaći i više informacija o samom projektu.

Krajnji rok za prijavu je do 25. maja 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.