NavMenu

Produžen rok za zahtjeve za subvencije doprinosa na plate u FBiH - Prijave do 29. maja

Izvor: Indikator Nedjelja, 10.05.2020. 08:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marko Tomicic/shutterstock)Ilustracija
Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević pozvala je u petak, 6. maja, sve privredne subjekte koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica da zahtjev za subvencioniranje doprinosa na minimalnu platu za april ove godine podnesu Poreznoj upravi Federacije BiH do 29. maja.

- Zakonom je definirano da privredni subjekti podnose zahtjev Poreznoj upravi do 10. u mjesecu za subvencije doprinosa na plaće za prethodni mjesec. Kako je zakon tek stupio na snagu i počeo s primjenom, gospodarski subjekti nemaju vremena da to učine do 10. maja, Vlada FBiH je produžila rok za podnošenje tih zahtjeva do 29. maja - pojasnila je ministrica Milićević.

Federalna ministrica ističe kako je ovo prilika da bude iskorišteno pravo ostvareno Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, ali napominje da se produžetak roka odnosi samo na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje minimalnih plaća za april 2020. godine.

- Naredni mjesec ostaje rok utvrđen Zakonom, a to je do 10. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec. Cijela procedura i instrukcija za podnošenje ovih zahtjeva bit će objavljena na internet stranici Porezne uprave FBiH - kaže ministrica financija. Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica Vlada FBiH pomaže domaćoj privredi čije poslovanje je ugroženo usljed pandemije novog koronavirusa, a jedna od mjera pomoći je subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za PIO/MIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju nezaposlenosti u ukupnom iznosu od 245 KM radnicima onih privrednih subjekata koji ovim zakonom ispunjavaju uvjete za to, dodala je.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.