Izvor: Tanjug | Petak, 08.05.2020.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pokrenuta onlajn platforma Evropske željezničke industrije

Ilustracija (Foto: potowizard/shutterstock.com)
Klaster željeznica jugoistočne Evrope u saradnji sa 14 drugih evropskih saobraćajnih i željezničkih klastera iz 16 evropskih zemalja i Turske osnovao je ERCI (RCSEE) elektronsku platformu za komunikaciju i umrežavanje evropskih kompanija.

U pitanju su kompanije koje kao dobavljači i vršioci usluga rade za željezničke i brojne javne i privatne transportne kompanije na evropskom kontinentu, kaže se u saopštenju tima Mreže za poslovnu podršku i Klastera željeznice jugoistočne Evrope.

- U uslovima pandemije Covid-19, ova platforma poslužiće za niz konferencija, seminara i vebinara kroz koje će se vršiti razmjena iskustava i povezivanje menadžera dobavljača željeznica i javnih i privatnih transportnih kompanija - navodi se u saopštenju.

Na taj način platforma će pokušati da u uslovima zatvaranja granica i izostanka velikih međunarodnih poslovnih sajmova i konferencija pomogne održanju lanaca dobavljača i omogući zainteresovanim mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima, fakultetima i istraživačkim ustanovama da u doba zdravstvene krize pronađu nove partnere.

Korisnici ove platforme biće upravo više od 2.000 mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća iz 17 evropskih zemalja koji su kao članovi svojih klastera okupljeni u Evropsku asocijaciju željezničkih klastera ERCI (European Railway Cluster Initiative).

Poseban akcenat na online događajima koji će biti organizovani preko ERCI platforme biće stavljen na razvoj inovacija, procese dekarbonizacije, digitalizaciju, projekte za uštedu energije i povećanje bezbjednosti željezničkog saobraćaja i javnog prevoza, razvoj i udruživanje evropskih lanaca dobavljača, nove proizvode i usluge nastale kao odgovor industrije na pandemiju korona virusa.

- Ova platforma je još jedna šansa za proizvođače i ponuđače usluga iz Srbije i zemalja regiona da saznaju više o mogućnostima za razvoj svog biznisa, evropskim projektima koji su u toku ili se planiraju i da pronađu potencijalne naručioce roba i usluga za nove poslove - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.