NavMenu

Agencija Grape pokrenula digitalnu platformu Kupidomaće.ba - Do onlajn trgovine besplatno i brzo

Izvor: eKapija Petak, 08.05.2020. 08:35
Komentari
Podeli
(Foto: Grape)
Banjalučka marketinška agencija Grape u proteklom periodu razvijala je, a prije nekoliko dana i pustila u rad, potpuno novu onlajn platformu za koju se nadaju da će, kad u potpunosti zaživi, promijeniti mnogo toga u poslovanju malih i srednjih domaćih preduzeća, ali i u navikama potrošača. Riječ je o platformi Kupidomaće.ba.

- Ideja za #kupidomaće javila se kao odgovor na situaciju u kojoj smo se svi našli. Pandemija koronavirusa uticala je na sve segmente našeg života, pa tako i na poslovanje. I naša agencija je osjetila posljedice, ali smo opet u prednosti jer posao možemo da radimo od kuće i većina projekata i klijenata, iako smanjenim intenzitetom, i dalje zahtijeva oglašavanje – ističe za eKapiju Ljiljana Šipragić, direktor operacija u agenciji Grape.

Kako nam objašnjava, srž platforme je omogućavanje domaćim proizvođačima i prodavačima da prodaju rade onlajn.

- Mnogi za to nisu imali mogućnost do sada, a oni koji jesu sigurno da žele dodatne kanale kroz koje mogu doći do svojih kupaca. Koristili smo sopstvene resurse da kreiramo ovu platformu sa željom da na neki način pomognemo ljudima koji se bore da opstanu. Platforma je besplatna i bilo ko može da kreira svoju prodavnicu, ali moram da istaknem da ćemo vršiti administraciju i provjeru, jer je povjerenje kupaca važno i ne želimo da dođe do zloupotrebe – navodi Šipragić.

Onlajn trgovina u par koraka

Princip funkcionisanja je podjednako jednostavan kao i osnovna namjena. Svi prodavači i proizvođači iz BiH koji žele da prodaju onlajn mogu da se registruju ovdje, nakon čega kreću u kreiranje prodavnice i unošenjem proizvoda. Potom, treba samo da redovno prate narudžbe u panelu i vrše dostavu prema principu koji sami odrede, a sa modelom plaćanja pouzećem. Sve uslove prodaje prodavači definišu samostalno, bez uticaja platforme.

Osim toga, ističu tvorci, platforma #kupidomaće pazi i na potrošače, tako da će se raditi odobravanje svih prodavača prije nego što kreiraju svoje prodavnice, kako bi kupci bili sigurni da kupuju od provjerenih firmi.

Takođe, kao i u svim drugim velikim onlajn šopovima, integrisane su recenzije i komentari kupaca, a plaćanje se vrši tek kad proizvod stigne na adresu.

- Slijedi nam još mnogo posla, jer će se vremenom platforma unapređivati i poboljšavati u svim svojim segmentima. Osim toga, otvoreno je tek 20-ak prodavnica i sada smo usmjerili svoje aktivnost na promociju platforme kako prema kupcima tako i prema potencijalnim prodavačima. Zato želim ovom prilikom da pozovem sve one koji se bave prodajom i imaju registrovan posao u BiH da posjete www.kupidomace.ba i naprave svoj nalog popunjavanjem najosnovnijih podataka – dodaje Šipragić.

Posebno ističe da je kupovina domaćih proizvoda uvijek pametan odabir, pogotovo u trenutnim okolnostima.

- Naši ljudi su skeptični jer nije riječ o afirmisanim brendovima, a zapravo često dobijaju daleko kvalitetniji proizvod napravljen od domaćih sirovina i po boljoj cijeni od nekog uvoznog – smatra Šipragić.

Dugoročni cilj je da pokrenuta platforma postane mjesto na kojem će se obavljati redovna kupovina, a ne samo privremena pomoć u vrijeme koronavirusa.

S.T.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.