NavMenu

Besplatan onlajn samit o održivom razvoju od 18. do 29. maja

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.05.2020. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Tumisu)
Spoljotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je saopštila da će se od 18. do 29. maja održati "Coimbra Sustainablitiy Summit".

Vizija događaja je raspravljati o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva.

Teme koje će biti obuhvaćene tokom dvije nedjelje događaja su: zdravlje, poljoprivreda, proizvodnja i održivi gradovi.

- Na "Coimbra Sustainablitiy Summit-u" biće istražene mogućnosti rasta na presjeku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast: Artificial Intelligence, Blockchain, Internet of Things i Cybersecurity, pokušavajući da pokažu kako se kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe gore pomenuta četiri sektora - navodi se na sajtu STK BiH.

Ciklus vebinara biće podijeljen na četiri sesije, fokusirajući se na: značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene nacije, važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih riješenja, kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrijednosti, nova partnerstva i mogućnosti javnog finansiranja.

Tokom dvije nedjelje događaja, istaknuti govornici i glavne sesije govoriće o tome kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu poliitku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju

Više informacija možete pogledati na css2020.eu, registracija je besplatna a možete se registrovati OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.