NavMenu

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić dobitnik nagrade HUOJ-a za doprinos oblasti odnosa sa javnošću

Izvor: eKapija Utorak, 05.05.2020. 14:07
Komentari
Podeli
Zoran Tomić (Foto: YouTube/Screenshot)Zoran Tomić
Rektor Sveučilišta u Mostaru i autor više od deset knjiga o odnosima s javnošću prof. dr sc. Zoran Tomić dobio je Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) za doprinos struci, prenosi portal StartBiH.

Riječ je o najvišem priznanju koje se u Hrvatskoj dodjeljuje osobama koje su dale velik obol unaprjeđenju odnosa s javnošću, javljeno je iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

- Zoran Tomić najproduktivniji je hrvatski autor u sferi odnosa s javnošću. Ono što se u njegovoj karijeri dodatno ističe, je činjenica da je odgojio generacije i generacije mladih stručnjaka za odnose s javnošću i da to sa zadovoljstvom čini i dalje - istakao je predsjednik žirija ovogodišnje dodjele nagrada Grand PRix HUOJ-a doc. dr. sc. Damir Jugo.

Tomić se odnosima s javnošću počeo baviti prije dvadeset godina dok je mnogima u ovom dijelu Europe to područje još bilo nepoznato. U međuvremenu je u Hrvatskoj prepoznat kao jedan od najboljih stručnjaka za odnose s javnošću kako za njihovu teoriju, tako i praksu. Osim na matičnom sveučilištu, predaje na visokoškolskim ustanovama u Zagrebu, Dubrovniku i Koprivnici.


- Prijem u redovito članstvo Europske akademije znanosti i umjetnosti možda je nešto na što sam najponosniji u svojoj karijeri. U znanstvenom smislu biran sam za redovitog profesora s područja odnosa s javnošću, a ponosim se i svojim knjigama te studentima, diplomantima i doktorandima - rekao je rektor Tomić primajući posebnu nagradu HUOJ-a, te poručio studentima kako se u struku isplati ulagati i za nju zalagati.

Uvjeren je kako se odnosi s javnošću u Hrvatskoj razvijaju brže i snažnije nego u okolnim zemljama. Prostor za napredak vidi u području profesionalne etike te interakciji struke i menadžmenta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.