Izvor: eKapija | Utorak, 05.05.2020.| 14:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić dobitnik nagrade HUOJ-a za doprinos oblasti odnosa sa javnošću

Zoran Tomić (Foto: YouTube/Screenshot)
Rektor Sveučilišta u Mostaru i autor više od deset knjiga o odnosima s javnošću prof. dr sc. Zoran Tomić dobio je Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) za doprinos struci, prenosi portal StartBiH.

Riječ je o najvišem priznanju koje se u Hrvatskoj dodjeljuje osobama koje su dale velik obol unaprjeđenju odnosa s javnošću, javljeno je iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

- Zoran Tomić najproduktivniji je hrvatski autor u sferi odnosa s javnošću. Ono što se u njegovoj karijeri dodatno ističe, je činjenica da je odgojio generacije i generacije mladih stručnjaka za odnose s javnošću i da to sa zadovoljstvom čini i dalje - istakao je predsjednik žirija ovogodišnje dodjele nagrada Grand PRix HUOJ-a doc. dr. sc. Damir Jugo.

Tomić se odnosima s javnošću počeo baviti prije dvadeset godina dok je mnogima u ovom dijelu Europe to područje još bilo nepoznato. U međuvremenu je u Hrvatskoj prepoznat kao jedan od najboljih stručnjaka za odnose s javnošću kako za njihovu teoriju, tako i praksu. Osim na matičnom sveučilištu, predaje na visokoškolskim ustanovama u Zagrebu, Dubrovniku i Koprivnici.

- Prijem u redovito članstvo Europske akademije znanosti i umjetnosti možda je nešto na što sam najponosniji u svojoj karijeri. U znanstvenom smislu biran sam za redovitog profesora s područja odnosa s javnošću, a ponosim se i svojim knjigama te studentima, diplomantima i doktorandima - rekao je rektor Tomić primajući posebnu nagradu HUOJ-a, te poručio studentima kako se u struku isplati ulagati i za nju zalagati.

Uvjeren je kako se odnosi s javnošću u Hrvatskoj razvijaju brže i snažnije nego u okolnim zemljama. Prostor za napredak vidi u području profesionalne etike te interakciji struke i menadžmenta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.