NavMenu

U HNK planirana realizacija samo prioriteta u cestogradnji - Za podršku poljoprivredi 1,3 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 06.05.2020. 10:42
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je niz programa, uredbi, odluka i rješenja, koje se prije svega tiču podrške privredi i jedinicama lokalne samouprave.

Tako je usvojen Plan i program Uprave za ceste Ministarstva saobraćaja i veza za 2020. godinu u iznosu od 11.640.353 KM, a zbog vanredne situacije prouzročene koronavirusom biće realizovani samo prioritetni projekti, pri čemu će se voditi računa o usklađivanju prihoda s rashodima.

Vlada je usvojila i Odluku o Programu utroška sredstava za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji je utvrđen Budžetom za 2020. godinu s pozicije namjenska sredstva vodnih naknada za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 3.176.515 KM. Sredstva iz ove Odluke biće utrošena za obaveze stvorene prema Programu utroška za 2019. godinu, a Odluka o sufinansiranju projekata u 2020. godini, biće donijeta naknadno, ovisno o epidemiološkoj situaciji u Kantonu.

Takođe je usvojena i Odluka o Programu utroška novčanih sredstava za novčane podrške u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" u iznosu od 1.320.000 KM, a naglašeno je kako je Vlada spremna, u saradnji s Ministarstvom, osigurati i dodatna sredstva za ovu namjenu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.