NavMenu

Šamac usvojio set mjera za pomoć privrednicima

Izvor: Glas Srpske Utorak, 05.05.2020. 11:41
Komentari
Podeli
Šamac (Foto: opstinasamac.org)Šamac
Skupština Opštine Šamac je u ponedeljak, 4. maja, radi ublažavanja posljedica epidemije virusa korona po privrednike donijela odluke o oslobađanju plaćanja opštinske komunalne takse za zauzimanje javne površine i zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu opštine.

- Odbornici su donijeli zaključak u vezi sa subvencijom za održavanje postojećeg broja zaposlenih u privrednim subjektima kao mjeru za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih novim korona virusom. Narednih dana ćemo donijeti pravilnik kojim ćemo definisati da svaki privredni subjekat uz podnošenje prijave Poreskoj upravi sa brojem radnika koje je imao u martu podnese i zahtjeve po radniku da bi na svoj račun dobili određena novčana sredstva", rekao je načelnik opštine Đorđe Milićević.


On je istakao da su ukupna sredstva koja su predviđena za ove potrebe 70.000 KM, te ako se tome pridoda dio sredstava koja će biti usmjerena sa aspekta ovih taksi, ukupan set mjera iznosiće 80.000 KM.

- Ovo je prvi set mjera. U zavisnosti od razvoja situacije u Republici Srpskoj i na ovom području, donosićemo naredne mjere s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica za privrednike na ovom području - naglasio je Milićević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.