NavMenu

Egipat otvara hotele za domaće turiste

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 04.05.2020. 08:50
Komentari
Podeli
Hurgada (Foto: Aleksandar Parezanović)Hurgada
Egipat je dozvolio hotelima da se ponovo otvore za domaće turiste, pod uslovom da rade sa najviše 25% kapaciteta do kraja maja i da provedu niz zdravstvenih mjera radi zaštite od novog koronavirusa, saopštila je u nedjelju egipatska vlada.

Virus je ugasio turistički sektor Egipta koji čini 12 do15% bruto domaćeg proizvoda, što je dovelo do gubitaka koji se procjenjuju na milijardu dolara mjesečno, izvještava Reuters.

Da bi suzbila širenje virusa, vlada je suspendovala međunarodne putničke letove i zatvorila hotele, restorane i kafiće a uveden je i policijski sat tokom noći.

Strogi uslovi

Sada, da bi hoteli nastavili s operacijama, moraju imati obezbjeđen ljekarski nadzor, redovno provjeravati temperaturu i instalirati opremu za dezinfekciju, navodi se u vladinom saopštenju.

Gosti se moraju registrovati putem interneta, a zaposleni moraju proći brze testove na koronavirus pri ulasku u hotelske komplekse. Takođe, po jedan sprat hotela ili čak manja zgrada moraju se odrediti kao karantin za slučaj da budu otkriveni slučajevi zaraze ili se na njih posumnja.

U drugoj fazi, od 1. juna, hotelima će biti dozvoljeno da rade s maksimalnih 50% kapaciteta.

U rizortima nije dozvoljena organizacija vjenčanja ili zabavnih aktivnosti a zabranjeno je i konzumiranje nargile kao i posluženje u formi "švedskog stola". Restorani moraju obezbijediti dovoljno prostora između stolova kako bi se omogućila socijalna distanca.

Normalizacija života

Egipat je ublažio određena ograničenja za Ramazan, omogućivši većem broju poduzeća da se ponovo otvore i skraćujući policijski sat. Premijer Mostafa Madbouly rekao je da će se zemlja postepeno početi vraćati u normalan život nakon Ramazana.

Zemlja je do nedjelje izvijestila o 6.465 slučajeva koronavirusa uključujući 429 smrtna slučaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.