NavMenu

U planu izgradnja najsavremenije infektivne klinike u Podgorici

Izvor: RTCG Subota, 02.05.2020. 07:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Sa željom i potrebom da nakon epidemije Crna Gora izađe još spremnija, Vlada će donijeti odluku da sredstva od donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu budu usmjerena na izgradnju nove, najsavremenije infektivne klinike u Podgorici, najavio je premijer Duško Marković u Parlamentu.

Potrošeni će se, kako je istakao, vratiti iz budžeta da bi se sva sredstva usmjerila na tu namjenu.

- U temelje te klinike biće upisano svako ime svakog ko je donirao novac. Već sam dao nalog direktoru Direkcije javnih radova da započne pripreme za rad na Infektivnoj klinici - rekao je Marković.

Ukupne finansijske donacije NKT su 7,92 mil EUR, a stanje na računu NKT-a je oko 6,1 mil EUR, od čega je 1,75 mil EUR potrošeno - rekao je Marković.

Donacije pristižu i dalje sa svih meridijana.

- Probudila se energija solidarnosti i saradnje brojnih građana, kompanija, stranih investitora, dijaspore. I ovom prilikom svima želim da kažem veliko hvala za svaku novčanu i robnu donaciju - rekao je Marković.

Vlada i NKT su imali poseban odnos prema svim donacijama, rekao je on.

- Ova kriza je potvrdila ranjivost crnogorske ekonomije i činjenicu da se moramo više osloniti na sopstvenu proizvodnju - rekao je poslanik Boris Mugoša, dodajući da tome u prilog govori podatak da uvozimo prehrambenih proizvoda za 500 miliona, a da izvozimo svega 50 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.