NavMenu

Široki Brijeg usvojio mjere za spas privrede - Osigurane naknade za plate u aprilu i maju

Izvor: Poslovne novine Četvrtak, 30.04.2020. 10:27
Komentari
Podeli
Široki Brijeg (Foto: sirokibrijeg.ba)Široki Brijeg
Gradsko vijeće Grada Širokog Brijega na sjednici u srijedu, 29. aprila, usvojilo je mjere ublažavanja negativnih posljedica koronavirusa na privredu u tom gradu.

Među ostalim, privredni subjekti u Širokom Brijegu biće oslobođeni plaćanja poreza na firmu za 2020. godinu, komunalnih i naknada za komunalni otpad i svih zakupnina prema Gradu za vrijeme trajanja prirodne nesreće.

Također, odgođeni su i svi ovršni postupci koje je pokrenuo Grad ili neki od subjekata u vlasništvu Grada, te je omogućeno beskamatno plaćaje u 24 mjesečna obroka kada su u pitanju obveze gospodarskih subjekata prema Gradu.

Vijeće je usvojilo i Odluku o osiguravanju naknade plate za april i maj 2020. godine u visini od 300 maraka svim zaposlenicima koji su, u poslovnim subjektima kojima je obustavljen rad, prijavljeni na obvezno osiguranje.

– S mjerama pomoći gospodarstvu ćemo na neki način ublažiti posljedice epidemije koronavirusa, a koliko ćemo s time uistinu spasiti gospodarstvo, to ćemo vidjeti kada se mjere budu implementirale u praksi – kazao je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević dodavši kako je uvjeren "da ćemo se iz ove krize izvući živi i zdravi".

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o izvršenju proračuna Grada Širokog Brijega za 2019. godinu kao i Izvještaj o radu gradonačelnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.