NavMenu

Manje izdatih građevinskih dozvola u BiH usljed pandemije

Izvor: Indikator Četvrtak, 30.04.2020. 08:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Pandemija koju je izazvao korona virus utiče i na poslovne aktivnosti građevinskog sektora u Bosni i Hercegovini, iako je on jedan od rijetkih koji nije prekidao rad.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, brој izdаtih оdоbrеnjа zа grаđеnjе u martu 2020. u оdnоsu nа prоsјеčаn brој dozvola u 2019. gоdini manji је zа 23%, а u оdnоsu nа mart 2019. manji је zа 17,3%.

Ukupno je u martu 2020. godine izdato 277 odobrenja za građenje, od čega se 228 odnosi na objekte visokogradnje, a 49 na objekte visokogradnje.

Najviše odobrenja, 242, izdato je za objekte novogradnje, a dobijene su dozvole za gradnju/dogradnju/prenamjenu ukupno 619 stanova, od čega je 598 novih stanova.

Pad broja izdatih dozvola za građenje bio je evidentan i u februaru iznosivši 11,9% u odnosu na prosjek u 2019. godini, te 15% u оdnоsu nа februar 2019.

U februaru 2020. je izdato 317 odobrenja za građenje, od čega se 265 odnosi na objekte visokogradnje, a 52 na objekte niskogradnje. Predviđeni broj stanova za gradnju/dogradnju/prenamjenu je 592, od čega se 526 odnosi na novogradnju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.