Izvor: Promo | Četvrtak, 30.04.2020.| 08:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Digitalni pult za beskontaktno mjerenje temperature i dezinfekciju ruku - Proizvod iz Niša jedinstven u svijetu (FOTO)

(Foto: Dragan Miljković)
Pult za beskontaktno merenje telesne temperature i dezinfekciju ruku proizvod je kreativne mlade kompanije Hola Systems iz Niša, a nastao je kao dio projekta za suzbijanje efekata pandemije COVID-19, koji je podržao Fond za inovacionu delatnost i Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Svrha ovog uređaja, jedinstvenog na globalnom tržištu, jeste prevencija nastanka virusa, kao i suzbijanje širenja. Namijenjen je fabrikama, kompanijama, javnim institucijama, zdravstvenim centrima, objektima od značaja, klinikama i objektima sa većim prometom posjetilaca. Potpuno je bezbjedan, precizan i lak za korišćenje.

Korišćenjem Hola uređaja za kontrolu temperature sa opcijom prepoznavanja lica nijednoj ustanovi, kompaniji ili zdravstvenom centru više neće biti potrebna osoba koja bi to ručno radila i samim tim se izlagala riziku. Kada korisnici završe merenje temperature na Hola uređaju, zapisi se automatski mogu sačuvati u sistemu zbog kasnijih evidencija.

(Foto: Dragan Miljković)

U pult je integrisan beskontaktni uređaj za dezinfekciju ruku sa raspršivačem na bazi alkohola od 70% ili nekih drugih dezinfekcionih sredstava.

- Za samo nekoliko nedelja realizovan je kompletan projekat. U tim za razvoj uključeni su mašinski, elektro inženjeri kao o developeri, dizajneri i montažeri. Aktivnim danonoćnim radom uspeli smo da dobijemo dobre rezultate. Neki sklopovi su realizovani u internim uslovima i nadamo se da ćemo određene komponente uspeti da proizvodimo u firmi i time sebi olakšamo sve eventualne probleme oko uvoza - kažu iz ove kompanije.

Paralelno sa ovim projektom Hola Systems razvija još jedan uređaj sličnih namena sa jednostavnijim sistemom, koji će biti zanimljiv teretanama, fitnes centrima, manjim klinikama, ordinacijama i objektima sa manjim prometom posetilaca.

- Planiramo da nakon ovog projekta stabilizujemo trenutne, unapredimo stare proizvode i okrenemo se novim projektima kao i regionalnom izvozu na Balkan i zemlje Evropske unije - najavljuju.

(Foto: Dragan Miljković)

- Hola Systems je iza slogana "Hola. Sve je pod kontrolom" želela da proizvodom postigne poverenje jer smatramo da će proizvod dati sigurnost svim posetiocima jednog prostora poput: restorana, bioskopa, tržnih centara, fabrika, klinika i drugih poslovnih i javnih objekata - institucija od značaja.

Na sajtu možete naći detaljne informacije od proizvodu: https://hola.rs/hola-termalni-pult-sa-uredjajem-za-dezinfekciju/

Fotogalerija
Hola Termalni pult za dezinfekciju

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.