Izvor: eKapija | Srijeda, 29.04.2020.| 12:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nestro grupacija donira zdravstvene ustanove u RS - Najavljen i razvoj novog proizvoda Rafinerije ulja Modriča

Andrej Arzamastcev (Foto: Optima Grupa)
U želji da pruži doprinos naporima institucija Republike Srpske u suzbijanju epidemije izazavane corona virusom, Nestro Grupacija je u skladu sa djelatnostima svojih kompanija odlučila realizovati sveobuhvatne aktivnosti podrške široj društvenoj zajednici.

- Ovo je prije svega podrška radu ljudima koji su u ovom trenutku dali najviše od sebe, ali i zahvalnost za njihovu predanost u radu i nesebičnom doprinosu u neobičnom periodu kada se cjeli svijet suočava sa teškom pandemijom i prilagođava novim životnim i poslovnim izazovima, uzrokovanih corona virusom. Stoga smo se potrudili da naša donacija bude što obuhvatnija, i da pokrije one segmente gdje je pomoć najpotrebnija, a to je prije svega podrška zdravstvenom sistemu - rekao je Andrej Arzamastcev direktor Optima Grupe.

On je istakao da su se sve članice ove grupacije, Nestro Petrol, Optima Grupa, Rafinerija ulja Modriča i Rafinerija nafte Brod, svojim resursima uključile u pomoć zajednici.

Optima Grupa odlučila je donirati finansijska sredstva Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci. Sredstva su namijenjena za nabavku zaštitnih maski i zaštitnih odjela, kaže Arzamastcev.

Kompanija Nestro Petrol donira naftne derivate Službama hitne pomoći u svim regijama Srpske.

- Kartice za gorivo u pojedinačnoj vrijednosti od 1.500 KM obezbjeđene su za Službe hitne pomoći u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Brodu i Modriči - rekao je generalni direktor Nestro Petrol-a Rais Safin. Prvu karticu direktor Rais Safin je uručio dr Vedrani Antonić-Komljenović, pomoćnici direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Banjaluka. Narednih dana kartice za gorivo biće uručene i drugim domovima zdravlja. Ovom prilikom on je najavio da je za pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova na Nestro benzinskim stanicama koje imaju uslugu kafe za ponijeti ova usluga besplatna. Pripadnici MUP-a kafu mogu preuzeti dolaskom u službenoj uniformi ili uz predočenje službene iskaznice.

Generalni direktor Nestro Petrola, je podsjetio da se ova kompanija još u martu odazvala na poziv banjalučkog Štaba za vanredne situacije i obezbjedila gorivo u vidu podrške akciji #NisteSami koja se odnosi na nabavku i dostavu životnih namirnica starim i ugroženim građanima.

U martu je Rafinerija nafte Brod donirala opštini Brod veće količine koncentrovane emulzije za dezinfekciju grada, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona. Arzamastcev je najavio i razvoj novog proizvoda Rafinerije ulja Modriča, te istakao da će nakon završetka procedura oko registracije, Republičkom Štabu za vanredne situacije biti donirana određena količina ovog sredstva.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.