NavMenu

U RS omogućeno elektronsko podnošenje godišnje prijave za porez na dohodak

Izvor: eKapija Srijeda, 29.04.2020. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/William Iven)Ilustracija
Poreska uprava RS obavjestila je poreske obveznike da je, počevši od 28. aprila 2020. godine, omogućeno elektronsko podnošenje Godišnje poreske prijave za porez na dohodak – Obrazac 1004.

Napominje se da se prilikom podnošenja Godišnje poreske prijave za porez na dohodak, podatak o jedinstvenom matičnom broju poreskog obveznika, obavezno navodi i na:

- Obrascu 1005 – Prilog uz Godišnju prijavu za porez na dohodak za fizička lica koja su ostvarila dohodak koji podliježe plaćanju poreza po odbitku i
- Obrascu 1006 - Prilog uz Godišnju prijavu za porez na dohodak za lica koja ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti.

Takođe, u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti Covid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 35/20), rok za podnošenje Godišnje poreske prijave za porez na dohodak (Obrazac 1004) ističe 30. aprila 2020.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.