NavMenu

Urađeni temelji novog mosta u Srpskim Toplicama na desnoj obali Vrbasa (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 29.04.2020. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Bez obzira na epidemilošku situaciju i vanredne okolnosti koje su na snazi proteklih nekoliko mjeseci, u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka zadovoljni su dosadašnjom dinamikom radova na izgradnji novog mosta u Srpskim Toplicama.

Istakao je ovo načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, koji je u utorak, 28. aprila, obišao ovo gradilište, gdje je uspješno završeno betoniranje temeljne stope na desnoj obali Vrbasa, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

- S obzirom na vanredne okolnosti u kojima se nalazimo i bez obzira na sve uslove, jer se radilo tri metra ispod nivoa Vrbasa, izvođač radova je uradio temeljnu jamu što je kod ovakvih poslova veoma važno zbog pretpostavki za dalji nastavak radova – naglasio je Sandić.

(Foto: banjaluka.rs.ba)
U narednim danima počinju i pripreme za gradnju obalnog stuba, ali i kopanje temelja na drugoj obali.

- Značajno je napomenuti da se ovdje ne radi samo most, već se gradi oko 430 metara pristupnih saobraćajnica na magistralnom putu, kao i veliki radovi na obalama Vrbasa što ovaj projekat čini još značajnijim – kazao je Sandić.

Gradnja novog mosta u Srpskim Toplicama raspona 65 metara i širine 11 metara, vrijednog oko 3,5 mil KM, počela je u februaru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.