NavMenu

SFF na globalnom filmskom festivalu We Are One na YouTube

Izvor: eKapija Utorak, 28.04.2020. 12:19
Komentari
Podeli
(Foto: Ellica/shutterstock.com)
Tribeca Enterprises i YouTube pokreću globalni filmski festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni događaj koji će na YouTube-u okupiti globalnu zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta.

Bit će prikazani filmovi po izboru brojnih renomiranih međunarodnih filmskih festivala kao što su kanski, berlinski, londonski festivali, uključujući i Sarajevo Film Festival, kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima pristup globalnoj filmskoj publici, saopćeno je iz Sarajevo Film Festivala.

Festival We Are One gledaocima će omogućiti ne samo da iz nove perspektive upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim COVID-19 pandemijom.

Sav novac prikupljen tokom festivala biće usmjeren Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.

- Često govorimo da film ima jedinistvenu i snažnu moć da inspiriše i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta - izjavila je glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i suosnivačica Tribeca Film Festivala Jane Rosenthalm ističe se na sajtu Grada Sarajevo.

Globalni filmski festival We Are One b će održan od 29. maja do 7. juna na YouTube.com/WeAreOne.

Gledaoci će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program biće predstavljen uoči početka festivala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.