NavMenu

Strateško partnerstvo kompanija Euro Roal Doboj Jug i Eminal Živinice - Plastifikacija aluminija ubuduće bez zastoja

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 27.04.2020. 13:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock)Ilustracija
Predstavnici kompanija Euro Roal iz Doboj Juga i Eminal iz Živinica potpisali su Ugovor o strateškom partnerstvu za pružanje usluga elektrostatske plastifikacije aluminija za 2020.

U krugu fabrike Eminal, Euro Roal je već instalirao vlastiti lager sirovih profila, tako da će se ovisno o potrebama tržišta i zahtjeva kupaca, bojenje aluminijskih profila vršiti bez ikakvih vremenskih zastoja.

- Na ovaj potez smo se odlučili jer smo prepoznali kvalitet usluga firme Eminal. Sa vlastitim lagerom u Živinicama istodobno ćemo povećati operativnost kapaciteta obojenih profila u centralnom skladištu u Doboj Jugu. Cilj je da imamo sve vrste profila u sirovom stanju na lageru u Živinicama, gdje ćemo na licu mjesta u krugu Eminala na osnovu potrebe vršiti plastifikaciju za naše kupce. Ovim potezom dobijamo na brzini, a rokve isporuke ćemo maksimalno smanjiti, jer ćemo biti u stanju u roku 7 dana isporučiti robu bilo gdje u BiH i na Balkanu. Eminal Živinice posjeduje kapacitete i kvalitet koji zadovoljava sve EU standarde, dok Euro Roal ima razvijenu prodaju i količine. Ova saradnja je jedan novi kvalitet, a naš zajednički nastup pokazuje dodatnu zrelost u poslovanju, snagu i stratešku prednost na tržištu - kazao je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal Doboj Jug.

Eminal je prva kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine koja je svoje poslovanje specijalizirala za plastifikaciju aluminijskih profila svih vrsta. Kapacitet pogona je 660 kg/h sa mogućnosti plastificiranja predmeta veličine 400x1500x7000 mm.

Iz asortimana nude široku lepezu najkvalitetnijih boja austrijskog proizvođača TIGER i švicarskog proizvođača IGP, a sve prema ponuđenoj RAL karti.

Euro Roal Doboj Jug, lanica Hifa Oil Grupacije, lider je na tržištu i jedan od najvećih distributera aluminijskih i konstrukcijsko-građevinskih profila u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.