NavMenu

Uskoro završetak dionice između Pala i Istočnog Novog Sarajeva - Putevi RS najavljuju tender za dva kružna toka na Palama

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 26.04.2020. 09:19
Komentari
Podeli
(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Vršilac dužnosti direktora Puteva RS Nenad Nešić najavio je da će rekonstrukcija regionalnog puta Istočno Novo Sarajevo-Pale, dionica Jasik-Triangla, biti završena do 10. maja, kao i da će se na Palama graditi dva kružna toka, vrijednosti od 1,5 mil KM.

Nešić je nakon obilaska radova sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem rekao novinarima da je do sada urađeno 80 odsto posla, a da će u narednih 15 dana uraditi drugi sloj asfalta i saobraćajnu signalizaciju.

- Zbog zimskog održavanja regionalnih i magistralnih puteva morali smo da prekinemo izgradnju ove dionice, a danas su se stekli uslovi da nastavimo radove - rekao je Nešić.

Nešić je dodao da očekuje da do 10. maja put bude otvoren, potpuno rekonstruisan i rehabilitovan, čime će biti spojen put Lukavica-Pale modernom saobraćajnicom na ovom dijelu regionalnog puta.

On je podsjetio da je vrijednost radova 3,25 mil KM, što su finansirali Putevi RS. Dužina dionice je tri kilometra i 900 metara, a urađen je i most dužine 35 metara.

- Uradili smo i rekonstrukciju i rehabilitaciju, što znači da nismo samo presvlačili asfalt, nego smo ispravili i mnoge krivine i dobili širu, moderniju i bezbjedniju saobraćajnicu - naglasio je Nešić i dodao da se radovi odvijaju u skladu sa mjerama donesenim s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.


Nešić je najavio da će možda naredne sedmice biti raspisan tender o nastavku rehabilitacije puta između opština Istočni Stari Grad i Istočno Novo Sarajevo, do vile Andrea na Brusu.

On je dodao da će u narednih 10 dana biti raspisan tender za izgradnju novog puta prema Jahorini u vrijednosti 2,2 mil KM, te tender o rehabilitaciji puta ispod takozvanih osmica na Jahorini do hotela Nebojša dužine 800 metara.

Najavio je da će Putevi RS u narednih desetak dana sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem potpisati sporazum o izgradnji dva kružna toka, kod tržnog centra Bartula i u blizini Autobuske stanice, vrijednosti 1,5 mil KM i na taj način dati puni doprinos razvoju putne infrastrukture.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.