NavMenu

Ovako će izgledati sarajevski hotel Hilton (FOTO)

Izvor: Klix Subota, 25.04.2020. 17:26
Komentari
Podeli
(Foto: Klix.ba)
Kao što je investitor i najavio, gradnja sarajevskog hotela Hilton trebala bi trajati do kraja 2020. godine, a portal Klix je objavio rendere i plan izgleda budućeg luksuznog objekta u staroj jezgri grada.

Riječ je o hotelu Hilton Curio, kategoriziranom kao gradski biznis hotel, bit će luksuznog tipa, imat će 40 soba, četiri penthousea i parking sa 50 mjesta na tri etaže.

(Foto: Klix.ba)
Iako je gradnja trebala da počne prije tri godine, investitori tvrde da je došlo do velikih problema sa papirologijom i dozvolama. Kako je objašnjeno ranije, lokacija zbog svoje historijske važnosti ne omogućava regularnu brzinu gradnje.


Izgled zgrade hotela pratit će izgled nekadašnje zgrade koja je stajala na njegovom mjestu. Naime, nekada je tu bio smješten Feroelektro, a objekat koji je uništen gotovo u cjelosti uklonjen je 2016. godine.

Investitor gradnje je firma Kol.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija

Nedeljko Elek, direktor Sarajevo-Gasa: Pokazalo se da su politika i energetika neodvojivi

Projekat gasifikacije istoka Republike Srpske će promijeniti izgled ovog dijela Srpske. Gasifikacijom Jahorine, Istočnog Sarajeva, Pala i Igrišta stvorićemo uslove za privlačenje većih i snažnijih investitora iz oblasti industrije i prerade. Nakon toga slijede projekti gasifikacije Vlasenice, Han Pijeska, Bratunca, Srebrenice… Ako je 2022. godina bila početak promjena za Sarajevo-Gas, u kojoj je potpuno promijenjena vlasnička

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.