Izvor: Beta | Petak, 24.04.2020.| 13:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Volkswagen pokrenuo proizvodnju u Njemačkoj - Na traci 50 vozila dnevno

(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Proizvođač automobila Volkswagen ponovo je počeo proizvodnju u svom pogonu u Cvikauu u Nemačkoj, posle petonedeljne pauze zbog mjera oko suzbijanja koronavirusa.

Kompanija je navela da je zdravlje važnije od broja vozila, pošto se proizvodnja nastavlja uz nova zdravstvena pravila dogovorena sa predstavnicima radnika, koji uključuje nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka od 1,5 metara.

Druge mjere uključuju redovno čišćenje, držanje obavezne razdaljine u toaletima, svlačionicama i menzama.

Na početku je plan da se proizvodi 50 vozila dnevno, oko trećina prethodne proizvodnje.

Ta fabrika proizvodi električno vozilo ID.3, koje je ključno za plan kompanije da proizvodi automobile na baterije za masovno tržište. Za sada se električni automobili proizvode u malim serijama i mnoge ponude spadaju u luksuzne kategorije. Volkswagen planira da prodaje nova električna vozila po početnoj cijeni od oko 30.000 EUR.

Zaposleni su od 23. aprila na poslu i u fabrici u Kemnicu, gde će zvanično proizvodnja početi 27. aprila kao i u Drezdenu, a uskoro se pokreće proizvodni proces i u Volfsburgu, Emdenu i Hanoveru, prenosi Deutsche Welle.

Proizvodni pogoni u nekoliko evropskih zemalja nastavili su rad poslednjih dana, dok neke vlade pokušavaju da ublaže neke od mjera izolacije uvedene zbog korona virusa, koje su zadale udarac privredi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.