Izvor: Nezavisne novine | Petak, 24.04.2020.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Propao još jedan pokušaj Savjeta ministara za povlačenje sredstava MMF-a

(Foto: Per Bengtsson/shutterstock.com)
Savjet ministara na današnjoj vanrednoj, telefonskoj sjednici nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), s ciljem finansiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije.

Za odluku nisu glasali ministri inostranih poslova Bisera Turković, bezbjednosti Fahrudin Radončić i odbrane Sifet Podžić, te zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović.

Savjet ministara donio je odluku o davanju ovlaštenja ministru finansija Vjekoslavu Bevandi za izdavanje promisorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 miliona Specijalnih prava vučenja u protivvrijednosti konvertibilne marke po kursu na dan povlačenja sredstava, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora zaduženo je da promisornu notu dostavi Centralnoj banci BiH, a sredstva koja budu povučena na osnovu toga biće raspoređena posebnom odlukom Savjeta ministara, u skladu sa potpisanim Pismom namjere.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u Službenom glasniku BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.