NavMenu

Sokovi pokreću novi Nokijin telefon

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 13.01.2010. 10:12
Komentari
Podeli

Kineska dizajnerka Daizi Dženg uspjela je da napravi za finsku "Nokiju" revolucionarni mobilni telefon koji ne funkcioniše uz pomoć baterije, kao drugi, već na coca-colu i druge napitke bogate šećerom.

Radi se o tome da telefon crpi energiju iz šećera koji se nalazi u tom napitku, a za istu namjenu mogu se iskoristiti i pepsi, fanta, red bul i drugi zaslađeni napici. Korisnici tih telefona više neće morati da koriste punjače za svoje uređaje, već samo da uspu napitak u mali rezervoar, a energija koja pokređe telefon dobija se od ugljikohidrata iz soka. Osim toga, nova metoda bi mogla da omogući telefonu da funkcioniše četiri puta duže do narednog punjenja nego onaj s klasičnom baterijom.

"Lajt" napici se, naravno, ne preporučuju za uređaje s novim načinom funkcionisanja, jer se u njima nalazi smanjena količina šećera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.