NavMenu

Počela izgradnja školske dvorane u Željeznom Polju - Hunes iz Žepča izvodi radove prve faze

Izvor: eKapija Utorak, 21.04.2020. 14:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)Ilustracija
U ponedjeljak, 20. aprila 2020. godine, u Željeznom Polju je položen kamen temeljac za izgradnju nove školske sale u sklopu Osnovne škole Abdulvehab Ilhamija. Kamen temeljac su položili premijer Zeničko-dobojske županije Mirza Ganić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDŽ Spahija Kozlić i načelnik općine Žepče Mato Zovko.

Unatoč pandemiji korona virusa planirana gradnja školske sale nije zaustavljena, a prvu fazu radova će izvoditi poduzeće Hunes iz Žepča.

Premijer Vlade ZDŽ Ganić je naveo kako ga veseli da će ova škola dobiti objekt koji će koristiti učenicima, učiteljima i nastavnicima ali i cjelokupnoj mjesnoj zajednici i njenim stanovnicima, saopšteno je na sajtu Općine Žepče.

- Raduje me činjenica da u okolnostima krize imamo snage pokretati ovakve projekte, koji su važni za ekonomiju, očuvanje privrede i radna mjesta - rekao je premijer Ganić.

OŠ Abdulvehab Ilhamija pohađa oko 420 učenika, od čega 350 u središnjoj školi u Mjestovoj Ravni. Ukupna vrijednost projekta je 700.000 KM. Do sada je osigurano 250.000 KM, od čega su Vlada ZDŽ i Vlada FBiH izdvojili po 100.000 KM, a Općina Žepče 50.000 KM.

Rušenje stare dvorane je pri kraju, a do kraja tekuće godine planirano je uraditi grube radove i izvršiti pokrivanje novog objekta.

Izgradnja školske dvorane u Željeznom Polju, je uz Zenicu i Visoko jedna od tri za čiju je izgradnju Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta izdvojilo sredstva i podržalo izgradnju.

Općinski načelnik Mato Zovko zahvalio se vlastima ZDŽ i FBiH koji su osigurali početna sredstva, istaknuvši da će nova dvorana doprinijeti unapređenju društvenog života i podići na višu razinu sportsku kulturu u ovoj mjesnoj zajednici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.