Izvor: Glas Srpske | Utorak, 12.01.2010.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Rekonstrukcija banjalučkog Kliničkog centra odvija se planiranom dinamikom: Do sada uloženo 17 mil. KM

Kada je u pitanju rekonstrukcija banjalučkog Kliničkog centra, sve što je planirano u 2009. godini je i urađeno, a vrijednost ugovorenih radova i usluga iznosila je oko 17 miliona maraka.

Rekao je to "Glasu Srpske" direktor za ekonomske poslove u banjalučkom Kliničkom centru Aleksandar Todorović i istakao da se obnova ove ustanove odvija planiranom dinamikom.

"U toku je izgradnja južnog krila centralnog medicinskog bloka (CMB), a završava se instalacija 22 lifta u objektima CMB-a, Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za infektivne bolesti", rekao je Todorović.

Prema njegovim riječima, vodovodni i kanalizacioni sistem je obnovljen, a završena je i adaptacija dijela Maternitea, kao i rekonstrukcija krova na zgradi Infektivne klinike.

"Da bi iz ulice Zdrave Korde na Paprikovac mogle da se presele Hirurgija i Klinika za plućne bolesti, neophodno je obnoviti i osposobiti prostore u CMB-u i izgraditi južno i sjeverno krilo. U to se ulažu veliki napori, a Hirurgija mora da bude preseljena u jednom danu", rekao je Todorović.

Precizne procjene oko završetka svih radova veoma je teško dati, kaže Todorović i ističe da bi ovaj posao mogao da bude završen u roku od dvije godine.

"Da bi se precizno moglo reći koliko će novca biti uloženo u rekonstrukciju Kliničkog centra, neophodno bi bilo završiti proces projektovanja, a to je posao koji traje godinu. Paralelno sa projektovanjem, radi se revizija projekata i dobijeni su pozitivni revizorski izvještaji za sva dosadašnja projektovana rješenja", dodao je Todorović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.