NavMenu

Nakon pet godina u sarajevski Klas stigao teretni voz sa 1.500 tona pšenice

Izvor: biznis.ba Subota, 18.04.2020. 16:00
Komentari
Podeli
(Foto: smart.art/shutterstock.com)
U poslovni krug Klasa u Sarajevu stigao je teretni voz pun pšenice. Transport je organiziran u saradnji sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine u cilju efikasnije isporuke pšenice i sigurnog snabdijevanja tržišta brašnom i proizvodima od brašna. Radi se o isporuci 1.500 tona pšenice.

- Mi smo naše obećanje ispunili. Kazali smo da ćemo učiniti sve da stabiliziramo tržište brašna, a kada je kriza počela upalili smo naše mlinove u Sarajevu i Tuzli, i nismo ih do sada ugasili. Od tada dnevno proizvodimo 500 tona brašna i još na desetine tona drugih proizvoda od brašna kao što su hljeb, peciva, tjestenina i konditorski proizvodi. I ovaj put smo dokazali da smo sa svim našim kapacitetima značajan faktor u stabilnosti domaćeg tržišta. Tako će ostati i ubuduće - izjavio je Boris Brković, direktor kompanije Klas.

U sljedećih nekoliko dana stiže još jedna željeznička kompozicija sa pšenicom. Također, planiran je nastavak saradnje sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine u cilju sigurnog i efikasnog dopremanja pšenice u silose Klasa.

Posljednja isporuka pšenice putem željezničke transportne mreže realizirana je prije pet godina. Usljed potreba tržišta i povećane potražnje u AS Holdingu i Klasu su i ovaj put reagovali preventivno kako bi se, za potrebe cijele kompanije i tržišta, dugoročno osigurale dovoljne količine pšenice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.