NavMenu

Olimpijski centar Jahorina priprema adrenalinske atrakcije za odrasle i djecu

Izvor: Tanjug Subota, 18.04.2020. 13:32
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: Teodora Brnjoš)Jahorina
Olimpijski centar Jahorina uskoro kreće s pripremama ovogodišnje ljetnje sezone, a u planu je postavljanje novih atrakcija, pa će tako ovaj centar ponovo prvi u ovom dijelu Evrope imati nove adrenalinske atrakcije za odrasle i djecu.

To je najavio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, na sastanku na kojem je razmatran način izlaska Republike Srpske iz pandemijske krize, a po ukidanju vanrednog stanja.

Kako je saopšteno iz Centra, on je rekao i da je u planu postavljanje novih atrakcija kao što su tower, loopster i skydive.

- Preuzeli smo i Jahorina Ultra Trail projekat i od ove godine trkače očekuje noviji, poboljšan koncept. Pripremili smo i zanimljiv kalendar događaja za ljetnju sezonu i nadamo se da ćemo se tokom ljeta samo sjećati trenutne situacije i uživati u svim benefitima na planini - rekao je Ljevnaić.

Na skupu održanom putem video linka, a povodom ublažavanja posljedica negativnih efekata krize izazvane pandemijom korona virusa, konstatovano je da je ovom situaciju najviše pogođen sektor turizma i ugostiteljstva i da će se uticaj i posljedice epidemije osjećati u ovim granama duže vrijeme i poslije prestanka pandemije.

Iznet je, na primjer, podatak da je samo OC Jahorina prevremenim prekidom zimske sezone, izgubio minimum 6.000.000 KM do sad.

Ljevnaić je rekao da ga u toj situaciji prije svega brinu radnici koji gube ili će izgubiti posao u narednom periodu u turizmu i smatra da oni moraju da budu zaštićeni, odnosno da im se omogući da mogu da nastave nesmetano da rade, što ujedno znači da se mora na najbolji način prilagoditi novonastaloj situaciji, trgnuti se i učiniti prvi korak ka rješavanju problema.

- Lično smatram da bi država odmah trebalo da krene sa ulaganjem u privredu i nove projekte, kako bi privreda mogla njoj da vrati. Ukoliko ne uložimo u razvoj pravih projekata, slijedeće godine već može biti kasno - dodao je Ljevnaić.

On smatra i da svi privrednici, kompanije i menadžeri moraju spremiti projekte, studije opravdanosti, ugovore i sve što je potrebno kako bi mogli krenuti sa radovima odmah po ukidanju vanrednog stanja, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.