Izvor: eKapija | Petak, 17.04.2020.| 07:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Integral Inženjering završio rekonstrukcija autoputa od Kuzmina do Batrovaca

Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkure Srbije Zorana Mihajlović izjavila je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je u vrijeme epidemije završena rekonstrukcija autoputa od Kuzmina do Batrovaca, odnosno do granice sa Hrvatskom. Radove na ovoj dionici dugoj oko 21 km izvodila je firma Integral Inženjering iz Laktaša.

- Svi veliki infrastrukturni projekti u Srbiji se realizuju i u vrijeme epidemije koronavirusa i danas se u Srbiji gradi oko 520 kilometara puteva i pruga, na kojima je trenutno angažovano 2.600 radnika na koje sam veoma ponosna. Vrijednost tih projekata je 2,6 mlrd EUR. Život ne smije da stane, moramo da mislimo i na dan poslije - izjavila je Mihajlović.

Ona je rekla da se radovi izvode na nekoliko novih autoputeva, kao i u željezničkom saobraćaju, saopšteno je na sajtu ministarstva.

- Grade se Moravski koridor, autoputevi od Sremske Rače do Kuzmina i Ruma-Šabac-Loznica, kao i brza pruga od Beograda do Budimpešte. Pored toga, na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnih i lokalnih puteva angažovano je oko 14.000 radnika. Neke dionice smo završili, poput autoputa od Batrovaca do Kuzmina - rekla je ona.

Mihajlović je dodala da postoje i poteškoće u realizaciji projekata.

- Najveći problem nam je nabavka opreme i repromaterijala koji dolazi iz drugih zemalja. Biće promjena u dinamici ali ne očekujemo velika kašnjenja. Hvala građevinarima i svim kompanijama koje se uklapaju sa ovim promjenama i rade na tako važnim projektima. Neki ne viđaju svoje porodice, već su sve vrijeme u kampovima u kojima je potpuno organizovan život i rad. Takav slučaj je, na primjer, sa 1.500 radnika angažovanih na brzoj pruzi od Beograda do Stare Pazove - izjavila je.

Potpredsjednica Vlade istakla je da je bezbijednost radnika i poštovanje svih mjera u vrijeme epidemije na prvom mjestu, te da se radi svuda gdje postoje uslovi za to.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.