NavMenu

Koronavirus nije zaustavio započete projekte u Kantonu Sarajevo

Izvor: eKapija Srijeda, 15.04.2020. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Nakon uvođenja mjera zbog pandemije koronavirusa, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo nije odustao od povjerenih poslova nakon uvođenja mjera protiv koronavirusa.

Od većih projekata, priprema se ugovor za sanaciju klizišta i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Breka u ulici Hamida Beširevića, Nedžada Mušića, Gornja Breka... U toku je izrada tenderske dokumentacije za izgradnju garaže G3 u ulici Kolodvorska, gdje radovi upravo započinju izmještanjem gasovoda sa lokacije garaže. Priprema se tenderska dokumentacija za ponovno raspisivanje izbora izvođača radova na sanaciji klizišta u ulici Hakije Kulenovića, piše Faktor.ba.

Upravo je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije rekonstrukcije objekta KJU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kolodvorskoj ulici, a realizira se ugovor na izradi projektne dokumentacije OŠ "Pofalići", gdje je u ponedjeljak isporučen Idejni projekat i proslijeđen na reviziju i svim učesnicima u realizaciji projekta na odobrenje, navode iz Zavoda i dodaju:

- Upravo se izrađuje tenderska dokumentacija za projektovanje OŠ "Rosulje" u Općini Vogošća, kao i za Glavni projekat naseljske saobraćajnice na Šipu za potrebe lokacije IT park, gdje već KJKP Vodovod i kanalizacija projektira vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a KJKP Sarajevogas gasnu mrežu na Šipu, kao i izmještanje čeličnog gasovoda na kružnom toku Bare u sklopu izgradnje Prve transverzale.

Za realizaciju projekta Prve transverzale, osigurava se i druga prateća dokumentacija kao što je izrada projektne dokumentacije regulacije potoka Sušica uz trasu transverzale, a ujedno radi se na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

- Zbog aktualne sanitarne situacije s koronavirusom, usporene su aktivnosti na završetku Konkursa za realizaciju Centralnog spomen-obilježja svim poginulim braniteljima opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine na području Kantona Sarajevo na lokaciji Trga Oslobođenja - Alija Izetbegović. Komisija Općine Stari izabrala je tri rada pod šiframa, a upravo dovršava finalni izvještaj o izboru radova, a trenutno je odgođeno javno otvaranje koverata sa imenima autora i finansijskim ponudama za realizaciju spomen-obilježja, a izložba svih konkursnih radova će sačekati prestanak javnog okupljanja građana. Zavod radi na stručno-tehničkom nadzoru na svim gradilištima, osim na Rekonstrukciji ulice 6. mart u Hadžićima, gdje su radovi obustavljeni zbog pandemije koronavirusa. Na većini gradilišta radovi se izvode umjerenim intenzitetom zbog složenije organizacije rada i dostupnosti radne snage - ispričao je za Faktor Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju KS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.