Izvor: biznis.ba | Srijeda, 15.04.2020.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Onlajn savjetovanje o zaštitnim mjerama na radnom mjestu 17. aprila

(Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)
Nakon uspješno realizovanih vebinara o ugovornim obavezama te o različitim pitanjima iz domena radnih odnosa, Biznis centar bh. dijaspore i udruženje Arbitri, uz podršku USAID Projekta "Diaspora Invest" i ovog petka, 17. aprila u 11 časova, nastavljaju onlajn savjetodavne sesije.

Navode da su u fokusu izazovi preduzetnika i investitora na polju ostvarenja prava i obaveza, a posebno u kontekstu vremena širenja pandemije COVID-19 i ograničenja ekonomskih aktivnosti u BiH, ali i u svijetu.

Ovosedmičnu sesiju su otvorili i za širu javnost. Dovoljno je prijaviti zainteresovane zaposlenike putem e-maila prijava@diasporainvest.ba (potrebno je dostaviti ime, prezime, kontakt e-mail zaposlenika koji će učestvovati, kontakt telefon, naziv kompanije).

Tema trećeg vebinara je COVID-19 pandemija i zaštitne mjere na radnom mjestu, najavljeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".

– Interes javnosti postoji, ljudi su spremni podijeliti svoja iskustva, a mi smo kroz DBC onlajn sesije petkom u 11 sati napravili jedan iskorak na tom putu. Izuzetno je važno da pružamo adekvatnu podršku privrednicima. Nikada nije bilo važnije da je naš rad prilagođen stvarnim potrebama realnog sektora – poručuju iz Biznis centra.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.