Izvor: Poslovne novine | Utorak, 14.04.2020.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Visa povećala limit za beskontaktno plaćanje bez unošenja PIN-a na 90 KM

(Foto: I.Vukša)
Kompanija Visa objavila je da u Bosni i Hercegovini povećava maksimalni iznos za beskontaktne transakcije za koje nije neophodan unos PIN koda na 90 KM. Ovo unaprijeđenje omogućava potrošačima da veće kupovine obave na jednostavan i efikasan način – prislanjanjem beskontaktne kartice, bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

Limit za plaćanje na ovakav način uvećan je za 50% u odnosu na prijethodnu sumu od 60 KM, što potrošačima u Bosni i Hercegovini olakšava obavljanje svakodnevnih transakcija.

Beskontaktna tehnologija omogućava najbrži, najprikladniji i najbezbjedniji način plaćanja za potrošače i trgovce, jednostavnim prislanjanjem kartice. Više od 41% transakcija u Bosni i Hercegovini se već obavlja beskontaktno, pa će ovo povećanje dodatno unaprijediti i ubrzati kupovinu.

Visa servis za lako plaćanje pruža izuzetnu zaštitu i bezbjednost prilikom upotrebe beskontaktnih kartica. Beskontaktne kartice imaju isti EMV sigurnosni čip kao i kontaktne kartice, a svaka transakcija uključuje jedinstveni jednokratni kod, koji onemogućava da se informacije iskoriste za falsifikovanje kartica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.