NavMenu

Postignut dogovor o deblokadi 330 mil EUR od MMF-a - FBiH dobija 62%, RS 38%

Izvor: eKapija Subota, 11.04.2020. 21:26
Komentari
Podeli
(Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održao je u subotu, 11. aprila, 3. sjednicu Fiskalnog savjeta BiH. Na sjednici, kojoj je prisustvovalo svih šest članova Fiskalnog savjeta BiH, usaglašeno je Pismo namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži finansijsku podršku u okviru instrumenta za brzo finansiranje, u sklopu napora na suzbijanju širenja koronavirusa.

Na sjednici je dogovorena i raspodjela 330 mil EUR sredstava MMF-a, pa će po osnovu povlačenja Federaciji BiH pripasti 62%, Republici Srpskoj 38%, a usaglašeno je da će svaki entitet distribuirati 0,5% od svog dijela Brčko distriktu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će sredstva koja dobije Srpska biti dio garantnog fonda za oporavak malih i srednjih preduzeća poslije epidemije virusa korona.

- Pozivam poslodavce da ne otpuštaju radnike, oni koji otpuštaju radnike neće moći da računaju na našu podršku - rekao je Dodik.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović reko je novinarima nakon sastanka da je dogovorom "pomognuto Vijeću ministara i entitetskim vladama".

- Nastavit ćemo dogovor o distribuciji u FBiH, jer kantoni nose veliki dio borbe kada je u pitanju koronavirus, zbog zdravstva, policije, biroa rada, odnosno ljudi koji će ostati bez posla. Taj teret će pretežno biti na kantonima, tako da ćemo dogovoriti te procente u danima koji su pred nama rekao je Izetbegović - izvijestio je NAP.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.