NavMenu

U toku sanacija puteva i mostova u Prijedoru

Izvor: eKapija Petak, 10.04.2020. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor Prijedorputeva Radenko Crnogorac potpisali su u četvrtak, 9. aprila, ugovore za realizaciju više infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 270.000 KM, a koji se odnose na sanaciju puteva, mostova i propusta stradalih u poplavama.

- Izvršiće se hitna sanacija puteva u mjestu Kerića brdo, Janjića pumpa, Grabovac-Kozarac-Kamičani, zatim izgradnja mosta na Plavincu i sanacija propusta u Mjesnoj zajednici Busnovi - izjavio je Đaković.

On je dodao da će biti sanirani i izgrađeni propusti u naseljima Gornji Garevci, Božići, Kozaruša i Crna Dolina.

- Radi se takođe o regulaciji korita Mikarevića potoka na Svalama i zacjeljivanje kanala u naselju Čirkin Polje, te izgradnji mostova u Gornjem Jelovcu i rekonstrukcija i sanacija propusta u Jutrogošti - rekao je on.

Đaković je dodao da će u sve ove radove iz budžeta grada Prijedora biti uloženo 270.000 KM, saopštila je gradska uprava.

- Zadovoljni smo što su posao dobili Prijedorputevi i očekujemo da ćemo ove poslove završiti u interesu naših građana i nastaviti dalje sanaciju objekata koji su stradali u poslednjim poplavama 2019. godine- istakao je on.

Direktor preduzeća Prijedorputevi Radenko Crnogorac objasnio je da je ovo preduzeće pobijedilo na dva tendera.

- Jedan tender je asfaltiranje puta u Kerića brdu u dužini od 700 metara, u naselju Janjića pumpa u dužini od 950 metara i Kozarcu u dužini od 800 metara. To su znači tri lota jednog tendera, dok u drugom tenderu imamo četiri lota po raznim mjesnim zajednicama i uglavnom se radi o sanaciji propusta, pločastih propusta, mostića i trupova puta koji su oštećeni u poplavama u ranijem periodu - izjavio je Crnogorac.

On je dodao da je vrijednost jednog tendera oko 205.000 KM, a drugog oko 65.000.

- Pošto dolazimo iz sektora građevine smatramo da su infrastrukturni radovi jako bitni zbog očuvanja privredne aktivnosti i svih drugih aspekata života tako da smatram da je ovo početak i uz apel lokalnim i republičkim vlastima da daju akcenat na infrastrukturne projekte koji u mnogome mogu da poboljšaju ekonomsku sliku zajednice, a i same države - istakao je Crnogorac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.