Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.04.2020.| 13:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

TRZ Hadžići proizvodi zaštitne maske i vizire - Uskoro isporuka za Švedsku

Ilustracija (Foto: YouTube/Screenshot)
Direktor Tehničkog remontnog zavoda Hadžići Meho Rekić u prisustvu komandanta Štaba civilne zaštite općine Hadžići Hamde Ejubovića uručio je danas, 9. aprila, zaštitne maske i vizire domaće proizvodnje komandiru Policijske stanice Hadžići Asimu Merdanoviću.

Tehnički remontni zavod Hadžići je između ostalog i certificirani proizvođač zaštitne opreme, a vizire i maske nosiće mobilne policijske patrole.

- Prve količine doniramo našoj lokalnoj policiji. Ukoliko Štab civilne zaštite općine procijeni da se treba masovnije proizvoditi mi ćemo odgovoriti tom zahtjevu. Trenutno radimo ugovore za Švedsku, njihovoj policiji i ambulanti - istakao je Rekić.

Dodao je da se nada da će se i naša policija odlučiti zaštitnu opremu proizvedenu u Bosni i Hercegovini, a ne da kupuju robu iz Kine što je trenutno slučaj, saopšteno je na sajtu Opštine Hadžić.

- Razgovaramo sa Federalnom upravom civilne zaštite da od nas naruče opremu i isto tako da uradimo jedan dio balističkih vizira za deminere - rekao je Rekić.

Tehnički Remontni Zavod Hadžići je kompanija osnovana 1955. sa namjenom proizvodnje, održavanja i remonta naoružanja i vojne opreme. Iza ove komapanije stoje brojni uspješni projekti kao što su prvi domći ručni bacač, pametna odijela, panciri i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine. Jedan od projekata Zavoda je razvoj AGL-a, a to je nitroglicerinska puška i mitraljez koji koristi municiju 40 milimetara koji proizvodi Binas.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.