Izvor: Indikator | Četvrtak, 09.04.2020.| 11:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Triglav osiguranje Banjaluka planira dokapitalizaciju vrijednu 2 mil KM

(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Triglav osiguranje iz Banjaluke planira dokapitalizaciju vrijednu 2 mil KM, sadržano je u prijedlogu za skupštinu akcionara društva koja je zakazana za 24. april, izvještava Indikator.ba.

Društvo namjerava emitovati 1.000 redovnih (običnih) akcija nominalne vrijednosti 2.000 KM po akciji, ukupne nominalne vrijednosti 2 mil KM, a ponuda akcija upućena je investitoru Triglav INT iz Ljubljane, koji je ujedno 100% vlasnik društva.

Prodajna cijena akcija iz ove emisije iznosi 3.912 KM po jednoj akciji, dok je nominalna vrijednost 2.000 KM po akciji. Iznos od 1.912 KM po akciji će se odrediti kao emisiona premija u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Povećanje kapitala, kako se navodi, ima za cilj pribavljanje dodatnog kapitala, radi obezbjeđenja adekvatnog kapitala za obavljanje djelatnosti iz grupe neživotnih osiguranja.

- Sredstva koja će biti pribavljena će biti korišćena u skladu sa odlukama uprave društva. Očekivani efekti investiranja su prevashodno poboljšanje finansijske pozicije društva i omogućavanje generalnog poboljšanja poslovanja društva - navodi se.

Trenutni osnovni kapital društva iznosi 5.556.000 KM, a nakon povećanja, u slučaju uspješnosti emisije, iznosit će 7.556.000 KM i sastojat će se od 3.778 redovnih (običnih) akcija nominalne vrednosti 2.000 KM po jednoj akciji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.