NavMenu

Pandemija koronavirusa gasi poslovanje Germanwings

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 09.04.2020. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Njemački avioprevoznik Lufthansa odlučilo je ugasiti Germanwings, niskobudžetnog avioprevoznika u svom vlasništvu, piše Guardian.

Germanwingsu presudila je aktualna pandemija virusa korona, koja bi mogla uzrokovati kraj i nekoliko većih avioprevoznika s obzirom na žestinu udara s kojom se suočava cijela industrija.

Naime, zatvaranjem granica i ograničavanjem kretanja širom svijeta, potražnja za letovima je neviđeno potonula, zbog čega su i najveći avioprevoznici poput Lufthanse (koja je u top 10 na svijetu) zapali u veliku krizu.

- Letovi Germanwingsa više se neće nastavit - kratko su poručili iz Lufthanse, bez objavljivanja detalja o otkazima.

Samo su poručili da su toku razgovori sa sindikatima i da će se sve "brzo dogovoriti".

Njemački avio gigant, u čijem su portfelju i aviokompanije Eurowings, SWISS, Brussels i Austrian Airlines, poduzeo je i druge mjere štednje zbog korona-krize, pa je tako donesena i odluka da će 40 od njihovih 763 aviona više neće letjeti.

Iz kompanije su takođe poručili kako očekuju da će posljedice aktualne krize biti dalekosežne i da se globalna potražnja za letovima godinama neće vratiti na nivoe na kojima je bila prije pandemije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.