NavMenu

Ovogodišnji pad BDP-a Francuske vjerovatno veći nego 2009.

Izvor: Tanjug Utorak, 07.04.2020. 07:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tony Stock/shutterstock.com)Ilustracija
Francuska će ove godine vjerovatno zabilježiti najgori poslijeratni ekonomski pad, daleko veći od minus 2,2% koliko je registovala 2009. godine tokom globalne finansijske krize, izjavio je ministar finansija Bruno Le Mer.

- Vjerovatno će biti iznad minus 2,2% iz 2009. To pokazuje kolike su dimenzije ekonomskog udara sa kojim smo suočeni - rekao je Le Mer u obraćanju Senatu putem telekonferencije, prenosi Rojters.

Vlada u Parizu je prošlog mjeseca u okviru hitnog rebalansa budžeta za potreben borbe protiv negativnih uticaja pandemije koronavirusa na ekonomiju, procijenila da će privreda ove godine pasti za 1% ali je od tada nagovijestila da će morati da revidira tu cifru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.