NavMenu

UniCredit dogovorio sa sindikatima masovno smanjenje radnih mjesta

Izvor: Indikator Ponedjeljak, 06.04.2020. 09:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Dok druge banke drže vatru u vezi s planovima restrukturiranja, italijanski UniCredit dogovorio je uvjete s radničkim sindikatima o planovima ukidanja 5.200 radnih mjesta s punim radnim vremenom u sljedeće četiri godine i zaposlenju 2.600 novih radnika kako bi digitalno poboljšali radnu snagu.

Italijanski zajmodavac potvrdio je u februaru planove da ukine 450 podružnica i smanji 6.000 radnih mjesta u sklopu svojeg strateškog programa "Tim 23" čiji je cilj povećati neto dobit na 5 mlrd EUR do 2023. godine.

U naredne četiri godine za 5.200 zaposlenika ponudit će se dobrovoljni plan prije umirovljenja s pristupom solidarnom fondu finansijskog sektora. U skladu s promjenom na digitalno, 800 će biti prekvalificirano za zauzimanje novih pozicija.

Kao dio sporazuma, Unicredit se također obavezuje zaposliti 2.600 ljudi u naredne četiri godine i pretvoriti 900 privravničkih u standardne ugovore o radu kako bi se povećala sigurnost poslova.

Banka također će investirati u dva nova centra za kontakt i klijentsku podršku u južnoj Italiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.