Izvor: eKapija | Nedjelja, 05.04.2020.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Klasika u doba korone - Od 6. aprila koncerti Sarajevske filharmonije onlajn

(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Sarajevska filharmonija počeće na društvenim mrežama od ponedjeljka, 6. aprila svojevrstan program kojim će olakšati teško breme vremena kroz koje prolaze građani usljed pandemije koronavirusa, a bit će realizovan pod nazivom "Klasika u doba korone", prenosi portal StartBiH.

Direktor Sarajevske filharmonije Samir Lokvančić navodi da nije slučajno za početak tog projekta izabran 6. april, jer se na taj način želi još jednom pokazati da filharmonija čini neodvojiv dio sarajevskog bića. Program je osmišljen za sve generacije, za one koji su ljubitelji klasične muzike, kao i one koji će tek kročiti u taj svijet.

- Okolnosti su takve da kao orkestar ne možemo raditi zajedno, ali već smo otpočeli aktivnosti koje će nam pomoći da se u što kraćem periodu ponovo vratimo na scenu i zablistamo u punom sjaju. Radimo na programu za početak nove sezone predviđajuci koje posljedice možemo imati nakon što pandemija prođe. Ponudit ćemo povratak publici u stilu i kvalitetu kakvog naša publika zaslužuje - navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.

Osmišljen je i Dječiji kutak koji će na originalan način i određenu interakciju doći do svakog djeteta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.