NavMenu

Klasika u doba korone - Od 6. aprila koncerti Sarajevske filharmonije onlajn

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.04.2020. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Sarajevska filharmonija počeće na društvenim mrežama od ponedjeljka, 6. aprila svojevrstan program kojim će olakšati teško breme vremena kroz koje prolaze građani usljed pandemije koronavirusa, a bit će realizovan pod nazivom "Klasika u doba korone", prenosi portal StartBiH.

Direktor Sarajevske filharmonije Samir Lokvančić navodi da nije slučajno za početak tog projekta izabran 6. april, jer se na taj način želi još jednom pokazati da filharmonija čini neodvojiv dio sarajevskog bića. Program je osmišljen za sve generacije, za one koji su ljubitelji klasične muzike, kao i one koji će tek kročiti u taj svijet.

- Okolnosti su takve da kao orkestar ne možemo raditi zajedno, ali već smo otpočeli aktivnosti koje će nam pomoći da se u što kraćem periodu ponovo vratimo na scenu i zablistamo u punom sjaju. Radimo na programu za početak nove sezone predviđajuci koje posljedice možemo imati nakon što pandemija prođe. Ponudit ćemo povratak publici u stilu i kvalitetu kakvog naša publika zaslužuje - navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.


Osmišljen je i Dječiji kutak koji će na originalan način i određenu interakciju doći do svakog djeteta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.