Izvor: Indikator | Subota, 04.04.2020.| 16:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Feal smanjio obim proizvodnje na 50%

(Foto: Yulia Grigoryeva/shutterstock)
Kompanija Feal iz Širokog Brijega je smanjila obim proizvodnje na 50% od normalnog rada zbog zatvaranja proizvodnje kupaca na pojedinim tržištima kao što su domaće tržišta Austrije, južne Njemačke, Italije i Švajcarske, ali i BiH.

- U prvom valu pandemije u Europi postojali su također logistički problemi, transport roba bio je zaustavljen - kazao je u intervjuu za Večernji list direktor Feala Ante Musa.

On je istakao da kompanija ne razmišlja o otkazima.

- Budući da se svi nalazimo u neizvjesnim trenucima koji, osim zdravstvene, ugrožavaju i ekonomsku i socijalnu stabilnost društva u kojem živimo, trudimo se, prije svega, svim našim radnicima osigurati stabilnost radnih mjesta, plaće i sva ostala prava koja proizlaze iz radnog odnosa. Možemo očekivati da će kriza s pandemijom COVID-19 ozbiljno promijeniti naše poslovanje i društvo u cjelini. O otkazima trenutačno ne razmišljamo. Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da se kriza prebrodi bez toga i da normalno funkcioniranje tvrtke dočekamo spremni - kazao je Musa.

On je dodao da je preuranjeno davati procjene djelovanja COVID-19 na poslovanje tvrtke i ugovore s kupcima.

- Potražnja je smanjena, mnogi naši kupci su ili smanjili poslovanje ili su neki čak privremeno zatvorili poslovanje čekajući kako će se stvari odvijati. Opasnost od raskidanja ugovorenih poslova je prisutna iako mislim da se neće dogoditi u većem obujmu. Prije bih rekao da će se ugovori prolongirati - kazao je Musa i dodao da je kompanija organizacijski spremna odgovoriti na izazove koji se mogu dogoditi u budućnosti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.