Izvor: eKapija | Petak, 03.04.2020.| 11:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Iz Fonda solidarnosti RS biće isplaćeno 16,5 mil KM za poreze i doprinose

(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su u četvrtak, 2. aprila, sastanak Glavnog koordinacionog tima na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.

Glavni koordinacioni tim upoznat je da je Vlada Republike Srpske danas donijela Odluku o načinu izmirenja poreza na dohodak i doprinosa za mart 2020. godine, kao mjeru na ublažavanju posljedica i poteškoća koje privredni subjekti imaju u poslovanju usljed ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj i regiji, odnosno kao mjeru sprečavanja otpuštanja radnika i očuvanja radnih mjesta u najugroženijim djelatnostima.

Ovom mjerom planirano je da se pomogne najugroženijim djelatnostima kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo, te ostale uslužne djelatnosti.

Procjena potrebnih sredstava, koja će biti isplaćena iz Fonda solidarnosti, je oko 16,5 mil KM, čime bi bili uplaćeni porez i doprinosi za oko 40.000 radnika.

Glavni koordinacioni tim apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.