Izvor: Indikator | Petak, 03.04.2020.| 09:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uprava Mire podržava ponudu Kraša za kupovinu preostalih akcija

Ilustracija (Foto: seyephoto/shutterstock.com )
Kompanija Mira iz Prijedora saopštila je u četvrtak, 2. aprila, da njeno rukovodstvo podržava tender ponudu koju je pokrenuo hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kraš za preostalih 24% akcija koje još ne posjeduje.

Kraš je 26. marta naveo da nudi otkup svih Mirinih akcija koje ne posjeduje po cijeni od 1,2109 KM po akciji.

Ponuđena cijena je fer i realna s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u RS, kao i očekivane buduće rezultate kompanije, navodi Uprava Mire u izjavi za Banjalučku berzu .

Uprava također podržava Krašove planove za Miru koji imaju za cilj osigurati kontinuirano poslovanje.

Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske naložila je društvima Kraš Zagreb i Mesna industrija Braća Pivac Vrgorac da objave ponudu za preuzimanje Mire, a Krašu je zabranila vršenja prava glasa na Skupštini akcionara Mire od 17. januara 2019. godine, pa sve dok ne bude proveden postupak preuzimanja.

Komisija za hartije od vrijednosti RS je utvrdila da je Mesna industrija Braća Pivac u više navrata tokom prošle godine sticala akcije Kraša, te da je sticanjem kontrole nad Krašem (50,52%), posredno stekla i akcije Mire, čime je nastala obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje preduzeća Mira u Prijedoru, koju društvo samo nije pokrenulo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.