NavMenu

Završen konkurs za idejno arhitektonsko rješenje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici

Izvor: eKapija Petak, 03.04.2020. 08:52
Komentari
Podeli
(Foto: Nathan Rogers/unsplash)
Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici dostavljena su tri rada nakon čega je stručni žiri, temeljno analizirajući i vrijednujuću radove shodno kriterijumima utvrđenim raspisom konkursa, konstatovao da nijedan konkursni rad nije zadovoljio kvalitet prve nagrade, pa je odlučeno da se ona ne dodijeli, saopšteno je iz PG Biroa.

Odlukom žirija druga nagrada dodijeljena je radu pod šifrom TDN290 (osvojeno 65 bodova), a dva otkupa radovima pod šiframa AAA111 (osvojeno 50 bodova) i 421021 (osvojeno 44 boda). Nakon sprovođenja procedure otvaranja koverti utvrđene su određene administrativne nepravilnosti u podacima o autorima nagrađenih radova, pa je shodno poštovanju zakonskih propisa diskvalifikovan rad pod šifrom TDN290, koji je prethodno osvojio drugu nagradu.

Podsjećamo da je cilj sprovođenja javnog konkursa dobijanje kvalitetnog arhitektonskog rješenja nove istočne tribine Gradskog stadiona sa pratećim sadržajima, u svemu prema važećim UEFA i FIFA standardima.

Izgradnja istočne tribine u okviru postojeće strukture stadiona nalaže rješenje koje će se adekvatno uklopiti u izgrađeni ambijent, ali i dodatno oplemeniti predmetni prostor.

Programski, objekat treba da zadovolji primarnu svrhu praćenja sportskih događaja, ali i da omogući razne druge sadržaje koji će obezbijediti korišćenje objekta mimo sportskih dešavanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.