Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.04.2020.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe

(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Republika Srbija jutros je u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom prometu robe a nakon apela koji je prekjučer uputio ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

- Ukidanje policijske pratnje i formiranja konvoja pomoći će svim vozačima, zdravstvenim i radnicima na graničnim prijelazima te svim građanima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u snabdijevanju potrebnom robom i značajno doprinijeti u borbi protiv koronavirusa - istakao je Mitrović.
Naime, okupljanje vozila koja vrše međunarodni transport za vrijeme vanrednog stanja dovodi do velikih gužvi na graničnim prijelazima, čime se stvara mogućnost širenja zaraze na vozače, policajce, carinike i druge radnike na graničnim prijelazima.

Na kraju, ministar Mitrović se još jednom zahvalio Vladi Republike Srbije na naporima koje čini kako bi se normaliziralo odvijanje cestovnog prijevoza robe u ovim teškim vremenima i izbjegla zagušenja na graničnim prijelazima koja nastaju formiranjem dugih redova, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.