NavMenu

Kazne do 10.000 KM za firme u RS koje prekrše uredbu o kontroli cijena

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.04.2020. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
U Republici Srpskoj je stupila na snagu Uredba o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena, koju je Vlada RS donijela kao privremenu mjeru radi sprečavanja poremećaja na tržištu u vezi sa snabdijevanjem robom, nastalih usljed širenja virusa korona.

Uredbom je propisano ograničavanje marži svih učesnika u lancu snabdijevanja robom ili proizvodima tako da ne prelaze nivo marži koje su evidentirane na dan 5. marta ove godine.

Razlog je, kako kažu iz Ministarstva trgovine RS, prevencija i suzbijanje nerealnog utvrđivanja cijena i eventualnog nepoštenog ponašanja pojedinih trgovaca, s ciljem zaštite ekonomskih interesa građana i omogućavanja uredne snabdijevenosti tržišta.

Novčane kazne za prekršioce uredbe, u zavisnosti od toga da li je riječ o preduzetniku, privrednom društvu ili odgovornoj osobi u privrednom subjektu, kreću se u rasponu od 5.000 KM do 10.000 KM.

Inspekcijski nadzor nad primjenom uredbe obavljat će Uprava za inspekcijske poslove.

Stupanjem na snagu ove prestaće da važi ranija uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, koja je bila u primjeni od 18. marta ove godine, a koja je usvojena kao privremena mjera neposredne kontrole cijena s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u RS, napominju iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.