NavMenu

U SAD hitno odobren test na COVID-19 koji pokazuje rezultate za dva minuta

Izvor: Startit Četvrtak, 02.04.2020. 08:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/geralt)Ilustracija
Američka Agencija za hranu i lijekove izdala je hitno odobrenje za komplet za testiranje na COVID-19, koji pokazuje rezultete za dva minuta.

Pristup testiranju je u Sjedinjenim Američkim Državama poboljšan zahvaljujući privatnim laboratorijama, ali prosječno vrijeme čekanja na rezultate pacijenta je četiri do pet dana – za neke izvještaje potrebno je više od nedjelju dana. Zato je ovaj test kompanije Bodisphere Inc. važan, piše Axios.

Ovi testovi na antitela mogu da pomognu ljudima da znaju svoje stanje, ali i da pomognu istraživačima u praćenju obima i stope smrtnosti od bolesti, što su ključni podaci za kreiranje trenutne i buduće pandemijske politike. Posebno su korisni za određivanje da li zdravstveni radnici mogu da se vrate na posao.

Međutim, ovi testovi mogu otkriti koronavirus samo kod ljudi koji su imali infekciju nekoliko dana, jer on otkriva antitijela, pa je potrebno vrijeme da ih naš organizam proizvede u dovoljnoj količini da bi bili detektovani.

Sama Agencija ubrzano radi na dozvolama za ovakve testove. Prije nekoliko dana je odobrila da Abbott Laboratories proizvodi petominutne testove, koji se mogu uraditi na bilo kom mjestu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.