NavMenu

Begradska firma uskoro lansira platformu za brzu razmjenu poruka između medicinskih radnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.04.2020. 11:34
Komentari
Podeli
Ekran Heliant HERMES softvera (Foto: Heliant)Ekran Heliant HERMES softvera
Platforma za brzu razmjenu poruka kroz medicinske sisteme u kriznim situacijama, softversko rješenje firme Heliant iz Beograda, za deset dana će se naći u službi više od 30.000 zdravstvenih radnika u državnim ustanovama u Srbiji.

To je za eKapiju potvrdio Vukašin Radulović, suosnivač ove domaće IT kompanije koja se bavi razvojem softvera, a naprepoznatljivija je po proizvodima vezanim za e-zdravlje i e-help.

Rešenje firme Heliant jedno je od 12 inovativnih projekata koje finansira Fonda za inovacionu delatnost.

- Naš softver HERMES, (Heliant Real-time Messaging System) odnosno sistem za razmjenu podataka u realnom vremenu, postoji već 20 godina. Koristi se u više od 200 bolnica u Srbiji, na nivou pojedinačnih ustanova. To je zapravo jedan elektronski zdravstveni karton u kojem radi više od 30.000 zdravstvenih radnika u državnom sektoru u Srbiji. Naša inovativna ideja je bila da unaprijedimo HERMES kako bi sve naše ustanove imale mogućnost da njihovi lekari između sebe traže konsultacije, da im se proslijeđuju važni propisi, liste lijekova i slično, i da ih svi dobijaju u istom trenutku. To je u zadnjih 5, 10 godina postao način rada praktičniji od e-maila, jer na mnogim lokacijama u zdravstvenim ustanovama i nema interneta, zbog bezbjednosti – objašnjava Radulović.


On napominje da su mnoge ustanove koje su na prvoj liniji odbrane od Covida-19 korisnici firme Heliant, kao što su Infektivna klinika Kliničkog centra Srbije, bolnica Dragiša Mišović, KBC Zvezdara i druge.

B. Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.