Izvor: eKapija | Srijeda, 01.04.2020.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počeo INTERVET WB pilot projekat za zemlje Zapadnog Balkana - Učenici i nastavnici dobijaju priliku za napredovanje

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)
INTERVET WB pilot projekat za zemlje Zapadnog Balkana, kojim koordinira Uniser iz Italije, zvanično je započet 24. i 25. marta.

Zbog novonastale situacije izazvane pandenijom COVID-19, početak projekta ozvaničen je onlajn sastankom i prezentacijama partnerskih institucija, saopšteno je na sajtu Privredne komore FBiH.

Glavni cilj ovog izuzetnog projekta je stvaranje mogućnosti za mobilnost učenja u centrima za obuku i strukovnim školama zemalja zapadnog Balkana kako bi se poboljšala zapošljivost učenika, nakon završenog školovanja. Projekat, takođe, predviđa trening i mobilnost nastavnika i instruktora te razmjenu znanja i iskustava sa kolegama iz regiona i iz zemalja članica EU.

Konzorcijum uključuje 14 partnera: MCAST-Malta, SEPR-Francuska, Da Vinci College-Nizozemska, Incoma-Španija, MODE-Poljska, ZNI-Zavod za novo doba Izobraževanje-Slovenia, EfVET-Belgija, Privredna komora Srbije, Privredna komora Crne Gore, IUS Life-Centar za cjeloživotno učenje-Bosna i Hercegovina, Priština REA-Kosovo, NCDIEL-Sjeverna Makedonija i AlbanianSkills-Albanija.

Javni poziv za prijavu učenika i nastavnika za učešće u ovom projektu će biti objavljen kada to situacija bude dozvoljavala.

Prijave će biti omogućene putem službene stranice INTERVET WB, a selekciju kandidata vršiće lider projekta Uniser.

Sve informacije vezane za projekat u našoj zemlji će biti dostupne putem službenih stranica: https://life.ius.edu.ba/en.

Projekat finansira EU sa 2 mil EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.