Izvor: Klix | Utorak, 31.03.2020.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan ugovor za gradnju graničnog prelaza Svilaj - Radovi vrijedni 18,7 mil KM

(Foto: uio.gov.ba)
Ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebalo biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999 KM, potpisan je danas, 31. marta 2020.godine.

Ugovor je potpisan između Uprave za indirektno oporezivanje i konzorcijuma kompanija Niskogradnja Laktaši, Alfa Therm Mostar i Tehton Banjaluka.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova, a odabrani vršilac nadzora je firma Design & QC iz Sarajeva.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 m2. Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imaće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prijelaza biće sagrađeni objekti za smještaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke. Prelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.