NavMenu

BEVANDA: Više štete nego koristi od izmjena Zakona o PDV-u

Izvor: Indikator Utorak, 31.03.2020. 08:03
Komentari
Podeli
Vjekoslav Bevanda (Foto: vijeceministara.gov.ba)Vjekoslav Bevanda
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda ne podržava prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji je u ponedjeljak, 30. marta, u hitnu proceduru uputio predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Bevanda, koji je i predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), smatra da se izmjenama Zakona o PDV-u bez jasnih podloga i analiza može nanijeti veća šteta nego korist.

- Zakonske izmjene u ovo vrijeme bez podloga i jasno iskazanih pozitivnih i negativnih efekata mogu nanijeti samo štetu. Ovako krucijalne stvari moraju ići tek nakon jasnih podloga i sudjelovanje svih u BiH i to uz puni konsenzus - smatra Bevanda.

Smatra da bi izmjene i dopune zakona, koje su predložene i tiču se pomjeranja rokova za plaćanje PDV-u, imale samo negativan efekat.

- Po mojoj procjeni ovo bi imalo trenutni efekat na nelikvidnost svih nivoa vlasti, a ne bi imalo ama baš nikakav efekat na pomoć privredi. Nije vrijeme za politikanstvo i stvaranje novih kriza i prepucavanja u ovako teškim vremenima. I na kraju, čemu bi poslužilo da donosimo bilo kakve odluke koje će biti rezultat preglasavanja, naveo je Bevanda u svom reagiranju na inicijativu za izmjene i dopune Zakona o PDV-u.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.